Predstavljanje mobilne aplikacije Pozdrav iz Zagreba

 

Mobilna aplikacija Pozdrav iz ZagrebaGreetings from Zagreb prva je mobilna aplikacija Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, ali i hrvatskih knjižnica općenito, a koja čini dio nove kulturne i turističke ponude Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

 

Predstavljanje ove mobilne aplikacije bit će održano u petak, 15. prosinca 2017., u 12.00 sati na 3. katu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (Odjel društveno-humanističkih znanosti).

Aplikacijom se želi pokazati koliko su kultura i turizam povezani te na koji način baštinske ustanove mogu pridonijeti jačanju hrvatskog gospodarstva korištenjem suvremenih tehnoloških rješenja. Mobilna aplikacija izrađena je stručnim znanjem djelatnika Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, tehničkom izvedbom tvrtke Plava tvornica te uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba. Kao promidžbena potpora aplikaciji izrađen je i portal Pozdrav iz Zagreba.

Sadržaj mobilne aplikacije stare su razglednice grada Zagreba iz Grafičke zbirke NSK koje su digitalizirane i u aplikaciji predstavljene u obliku šetnje Zagrebom.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s