Sudjelujte u 17. virtualnom susretu iz programa “Pisci na mreži”

Sedamnaesti virtualni susret iz programa “Pisci na mreži” bit će održan 13.12.2017. od 17.00 do 18.30 sati. Gost programa bit će Damir Karakaš, a program će voditi Mirela Barbaroša – Šikić i Miroslav Mićanović.

Za sudjelovanje pratite poveznicu!

Gost 70. programa Pisci na mreži Damir Karakaš, autor koji je zadobio iznimnu pažnju čitatelja, javnosti, koju se istodobno kao pisac, pripovjedač vratio u prostore djetinjstva i prostore europskih gradova (ako je Pariz jedan od gradova svih gradova, mjesto ljepote i opačine, istodobno…). Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.
Namjera nam je danas u razgovoru s Damirom Karakašem, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?
Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.
Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Damirom Karakašem, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.
Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Damira Karakaša da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

Dodaci
https://www.vecernji.hr/kultura/damir-karakas-briga-me-pise-li-se-o-meni-kratko-ili-dugo-moje-je-da-napisem-jos-nekoliko-knjiga-1133840
http://citajknjigu.com/sjecanje-sume-damir-karakas-hrvatska-ima-svog-knausgaarda
https://www.tportal.hr/kultura/clanak/karakasu-kocicevo-pero-jer-romanom-sjecanje-sume-vraca-povjerenje-u-knjizevnost-20171110
http://www.gavella.hr/predstave/predstave_u_pripremi/sjecanje_sume
http://www.novilist.hr/Kultura/Knjizevnost/Damir-Karakas-o-svom-posljednjem-romanu-Knjigu-o-djetinjstvu-pisac-ima-pravo-napisati-samo-jednom

Autorski
D. Karakaš: Pukovnik Beethoven, izbor, 2012.
D. Karakaš: Sjećanje šume, izbor, 2016.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s