Tko Čita?

Program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980-e godine naovamo pod nazivom Tko Čita?, u subotu, 21. siječnja, u Galeriji Studentskog centra, s početkom u 20:00 sati, predstavlja autore iz regije: Barabaru Pogačnik i Danila Lučića. Moderira Andrija Škare.
Barbara Pogačnik, 1973, slovenska pjesnikinja, prevoditeljka, literarna kritičarka, diplomirala je romansku filologiju na Université Catholique de Louvain u Belgiji i magistrirala na univerzi Sorbonne – Paris IV. Autor je pjesničkih zbirki Poplave (Mladinska knjiga, 2007), V množici izgubljeni papir (U mnoštvu izgubljeni papir, LUD Literatura, 2008), Modrina hiše / The Blue of the House (Plavetnilo kuće, Študentska založba, 2013), Alica v deželi plaščev (Alica u zemlji kaputa, Mladinska knjiga, 2016) i Stopinje po rižu (Hiša poezije, 2017). Njezine pesme so zastupljene u različitim antologijama (na francuskom, engleskom, poljskom, českom, španjolskom, hebrejskom, hrvatskom) i prevedene na 25 jezika, a bile si i uglasbene (Hamlet Express, Fake Orchestra). Bila je gošća više nego 40 međunarodnih pesničkih festivala i manifestacija u više od 20 zemalja i nekoliko autorskih rezidencija. Među 2007 i 2010 vodila je međunarodni pjesnički festival Pjesnici prevode pjesnike Sinji krug.

Danilo Lučić (1984) rođen u Beogradu, završio osnovne i master studije na beogradskom Filološkom fakultetu, na katedri za srpsku književnost. Objavio zbirku pesama “Beleške o mekom tkivu” (SKC Kragujevac), za koju je dobio Brankovu nagradu za 2014. godinu. Uređuje portal za književnost i kulturu glif.rs, a urednik je u izdavačkoj kući Kontrast izdavaštvo. Bavi se fotografijom i video formatima, objavljuje poeziju i prozu u štampanoj i elektronskoj periodici.
Živi i radi u Beogradu.

Više informacija: https://www.facebook.com

Vijest preuzeta: http://www.culturenet.hr

 

2 thoughts on “Tko Čita?

    • Stvar je osobnog stava. Smatram da nije toliko bitno što se čita, već čitanje samo po sebi. A tiskane ili elektroničke, nebitno je, a ovisi o financijskim mogućnostima i preferenciji čitatelja.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s