Europska konferencija o pismenosti u Dublinu

  1. europska konferencija o pismenosti koju zajednički organiziraju Federacija europskih udruga za pismenost i Irska udruga za pismenost, održat će se u Dublinu u Irskoj od 4. do 6. srpnja 2022.

Tema konferencije “Pismenost i raznolikost: novi smjerovi” okupit će istraživače i edukatore iz cijele Europe i šire kako bi slavili, raspravljali i postavljali pitanja koja se odnose na pismenost, poučavanje pismenosti i istraživanja pismenosti, u cijelom rasponu ljudskog života. učenje. Cilj konferencije je potaknuti diskurs o evoluciji različitih pismenosti u 21. stoljeću i čuti raspon glasova u svijetu pismenosti. Istražit će se sljedeće podteme:
Podtema 1: Rana pismenost
Podtema 2: Učinkovito opismenjavanje
Podtema 3: Digitalna pismenost
Podtema 4: Okruženje pismenosti
Podtema 5: Inkluzivne prakse opismenjavanja učenika
Podtema 6: Cjeloživotni razvoj vještina pismenosti
Mjesto održavanja konferencije je Institut za obrazovanje, Dublin City University (St. Patrick’s Campus, Drumcondra), gdje će se izlagačima, delegatima i sudionicima ukazati srdačna dobrodošlica. Organizatori se raduju što će svim sudionicima moći poželjeti dobrodošlicu u Irsku, Dublin i Gradsko sveučilište Dublin na konferenciji koja obećava da će biti živahna, relevantna i zanimljiva. Draft programa konferencije je objavljen, a cijeli program bit će objavljen u drugoj polovici lipnja https://www.literacyeurope.org/dublin-2022-home/programme/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s