Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu

Uz niz vrlo uspješnih EU projekata, udruga Carpe Diem iz Karlovca nastavlja s dobrim idejama i rezultatima. U realizaciji je još jedan interesantan projekt, naziva “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu”.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online radionica koje će se provoditi u realnome vremenu. Aktivnosti uključuju edukacije iz područja lutkarskog kazališta, vizualne umjetnosti, 3D umjetnosti, razvoj čitalačke kulture, upoznavanje s hrvatskom povijesti umjetnosti te debate i susrete s umjetnicima. U idućih godinu dana, koliko traje projekt, jedan od ciljeva je taj da se djeci i mladima do 25 godina starosti omogući bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima. Uz trenutnu pandemiju s kojom živimo djeca i mladi spadaju pod najranjiviju skupinu, a ciljana skupina ovoga projekta su upravo oni. Budući da je provedba online sve aktivnosti dostupne su u cijeloj RH.

Uz nositelja projekta, udruge Carpe Diem, partneri na projektu su i Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” te Kinoklub Karlovac.

Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju sposobnosti djece i mladih u nepovoljnom položaju i njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti kroz online kreativne i umjetničke aktivnosti, omogućiti im bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Projekt “Spoji se u umjetnost priključi se u kulturu” (UP.02.1.1.14.0083) ukupne vrijednosti 492.660,00 kuna je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

U subotu, 13.11. s početkom u 16,00 h organizirano je druženje s Dinom Pešutom i njegovim romanom “Tatin sin”. Navedeni roman je o generaciji onih rođenih devedesetih, koja živi lošije od svojih roditelja, osim ako im roditelji nisu tranzicijski dobitnici, o mladima koji su iznimno senzibilni i obrazovani, a društvo im uporno ne pruža priliku. Polaznici mogu postavljati pitanja, sudjelovati na razne načine te saznati neke vrlo zanimljive i korisne informacije. 

Sve aktivnosti su besplatne, održavaju se online putem Zoom-a u unaprijed dogovorenim terminima u trajanju od 45min-1h.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s