Čitateljski izazov HČD-a za studeni

Čitateljski izazovi HČD-a osmišljen je program kao doprinos Godini čitanja. Svaki mjesec na mrežnoj stranici Društva (http://hcd.hr/djelovanje/akcije/citateljski-izazov/) kao i na ostalim mrežnim mjestima HČD-a, objavljujemo izazov u koji se mogu uključiti svi zainteresirani ljubitelji čitanja. Misao vodilja u osmišljavanju naših izazova je činjenica da čitanje, između ostaloga, pospješuje razumijevanje međuljudske komunikacije te povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju.

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija kojoj se raduju svi ljubitelji čitanja, ali i svi koji su na bilo koji način povezani s knjigama, tradicionalno započinje 15. listopada. Ovogodišnja tema glasi “Ajmo hrvati se s knjigom”, a Korana Serdarević u Proslovu programske knjižice Mjeseca hrvatske knjige objašnjava da “Svaka kvalitetna knjiga pred čitatelja stavlja mogućnost odluke da se upusti u promišljanje o (pro)čitanome. Kad je knjiga prepuna značenja, u čitatelju se, u odnosu na svijet, percepciju sebe i drugih, događa (da se okoristim naslovom francuskog pisca Michela Houellebecqa) širenje područja borbe. A to je, zapravo, ništa drugo doli borba unutar nas samih, a ne s knjigom koju držimo u rukama.” Pozivamo vas da se aktivno uključite u Mjesec hrvatske knjige i “pohrvate” se s našim izazovima.  

Izazov za listopad: Čitajmo domaćice – Na virtualnom panou “Čitajmo domaće književnice” preporučite naslov hrvatske autorice.

Uključite se i prihvatite izazov na:  http://linoit.com/users/KnjiznicaDubovac/canvases/%C4%8Citateljski%20izazov%20za%20studeni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s