Poezija u pokretu

poezija u pokretuU više od sto zagrebačkih tramvaja i autobusa putnici će u prosincu moći uživati u poeziji! „Poezija u pokretu“ projekt je nakladničke kuće V.B.Z., koji već drugu godinu zaredom u javni prijevoz grada Zagreba donosi poeziju domaćih i inozemnih autora, unoseći tako dašak inspiracije i kulture u ova izazovna vremena.

Među zastupljenim pjesnicima je Carol Ann Duffy, jedna od najzanimljivijih i najpoznatijih suvremenih svjetskih pjesnikinja, koja je kao prva pjesnikinja ikada nosila titulu „poet laureate“ Ujedinjenog Kraljevstva od 2009. do 2019., te domaći autori čije je zbirke pjesama V.B.Z. objavio ove godine: Tonko Maroević, Lana Derkač, Andrijana Kos Lajtman, Ivica Prtenjača, Mirela Priselac Remi i Irena Matijašević.

Projekt je pokrenut pod pokroviteljstvom Kreativne Europe EU-a i Ministarstva kulture RH, a V.B.Z. ga realizira u sklopu svog trogodišnjeg krovnog projekta „Na margini: manje zastupljeni glasovi, žanrovi i iskustva u europskim književnostima“, koji obuhvaća objavljivanje, promociju i distribuciju trideset visokokvalitetnih književnih djela, uglavnom manje zastupljenih književnih vrsta (grafički roman, poezija, dječja književnost i kratke priče). Ovim projektom želi se stvoriti platforma putem koje bi različiti glasovi i iskustva marginaliziranih grupa i manjina, kao i poezija, kratke priče i grafički romani, doprli do što šire čitalačke publike.

Opširnije o projektu https://namargini.vbz.hr/?utm_source=sendinblue&utm_campaign=Poezija_u_pokretu_&utm_medium=email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s