Škola puna stihova

Školska knjižnica Osnovne škole Viktorovac obilježila je Dane hrvatskoga jezika i Svjetski dan pjesništva nizom „pjesničkih“ aktivnosti u suradnji s učiteljicama razredne i predmetne nastave. Izložba „Pjesnici su čuđenje u svijetu“ na kojoj su izložene zbirke pjesama iz fonda školske knjižnice imala je interaktivan karakter, naime postojala je mogućnost biranja poezije iz izloženih zbirki za natjecanje u kazivanju poezije koje za učenike petih i šestih razreda već tradicionalno organizira Irena Balen-Gorišek, prof.
Izložba je obogaćena likovnim radovima učenika 2. a razreda koji su na poticaj učiteljice Diane Mesić likovno izrazila dojam čitanja pjesama iz zbirke Zvonimira Balog „Pjesme sa šlagom ili Šumar ima šumu na dlanu“.
Učenici 4. a razreda sudjelovali su s učiteljicom Ivanom Rakas u radionici „Pjesnici“ tijekom koje su izmiješane stihove hrvatskih pjesnika pokušali sastaviti u pjesmu, zatim pjesmu ilustrirati, naučiti čitati, sastaviti kratku bilješku o piscu nakon čega je uslijedila prezentacija radova i čitanje poezije. Zastupljeni su pjesnici: Sanja Andabaka, Josip Balaško, Luko Paljetak, Ratko Zvrko i Grigor Vitez.
Na sam Svjetski dan pjesništva, učenici 2. a razreda su se u školskoj su knjižnici različitim aktivnostima i čitanjem poezije prisjetili velikog pjesnika Zvonimira Baloga.

Iva Dužić, knjižničarka

Pjesnici su čuđenje u svijetu
Antun Branko Šimić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s