Maja Krulić Gačan – dobitnica nagrade “Eva Verona”

Nagrada “Eva Verona” dodjeljuje se mladim knjižničarima za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Maja Krulić Gačan ovogodišnja je dobitnica nagrade “Eva Verona”. Svojim radom zalaže se za promicanje čitanja i pismenosti kao i promišljanjem i provođenjem inovativnih programa.

Hrvatsko čitateljsko društvo upućuje iskrene čestitke predsjednici koprivničkog Ogranka Hrvatskog čitateljskog društva Maji Krulić Gačan povodom dodijeljene Nagrade “Eva Verona” na 43. Skupštini HKD-a u Opatiji.
U svom šestogodišnjem radu, osim redovnih poslova i uobičajenih programa koje obavlja u svojoj matičnoj knjižnici, Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica u kojoj je zaposlena, osmislila je brojne projekte i programe. Pokrenula je Čitateljski klub za mlade koji je prerastao u aktivnost za sve dobne skupine, a čije osnivanje potaknulo osnivanje još nekoliko čitateljskih klubova u Koprivnici. Sudjelovala je u pokretanju TEDxKoprivnicaLibrary konferencije čime je koprivnička knjižnica postala prva knjižnica u Europskoj uniji koja je počela s govorima uživo i tako širiti vrijedne ideje. Sudjeluje u programa Zelene knjižnice, a provodi i brojne druge radionica i predavanja, osmišljava nove usluge i sadržaje namijenjene korisnicima raznih dobnih skupina.
Kao predsjednica Ogranka Hrvatskog čitateljskog društva Koprivnica organizirala je akciju Roditelji, čitajte nam u vrtiću! u kojoj su sudjelovala 4 koprivnička vrtića, više od 70 roditelja i više od 500 djece.

Maja Krulić Gačan, diplomirana knjižničarka koja svojim stalnim stručnim usavršavanjem i radom aktivno prisustvuje brojnim stručnim skupovima, radionicama i tečajevima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu daje izvrstan primjer mlade, inovativne knjižničarke mlađim naraštajima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s