Čitaj mi! – suradnja Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci i vinkovačkih dječjih vrtića

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci već dugo surađuje s dječjim vrtićima, a ovog puta predstavlja aktivnosti u kampanji „Čitaj mi“ dječjih vrtića Stribor  i Vladimir Nazor koji djeluju u okviru Dječjeg vrtića Vinkovci.

Odgojiteljice Sandra Šimunić i Ljubica Jukić iz dječjeg vrtića Stribor te Snježana Begić, Grozdana Lučanin, Eva Skaramuca i Anamarija Uglik iz dječjeg vrtića Vladimir Nazor uz punu podršku ravnateljice Suzane Zidar provode kampanju „Čitaj mi!“ među djecom i roditeljima. Za nedavnih druženja u kojima im je Knjižnica bila u gostima,  predstavile su rad na višemjesečnom projektu kojeg su nazvali Rastimo uz slikovnice. Cilj je projekta poticanje aktivnog sudjelovanja roditelja u skupini njihove djece kroz igru i čitanje kako bi i tako približili vrtić obitelji i obitelj vrtiću. Knjižnica je u ovom slučaju prirodan i pouzdan partner, ali itekako svjesna činjenice da je trudom i angažmanom vrtićkog osoblja u svrhu poticanja čitanja od najranije dobi i kampanja „Čitaj mi!„ u našem gradu ostvarila rezultate na zavidnoj razini. Kako se radi o mlađim odgojnim skupinama, voditeljica dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci imala je priliku roditeljima ponovno naglasiti smisao i važnost same kapanje.

Sve što smo čuli od odgojitelja i knjižničara svoj puni smisao dobilo je zajedničkim čitanjem i druženjem. I samo mjesto za čitanje izgledalo je bajkovito: fotelja, lampica, baldahin…čarobno. Prema riječima ravnateljice, djeca su imala priliku uživati u naručju svojih roditelja i u čarobnom svijetu slikovnice. Na samom kraju podijeljeni su letci rađeni u vrtiću, letci kampanje „Čitaj mi“, te su se svi zajedno fotografirali. Oba susreta bila su i medijski popraćena.

Za kraj još treba naglasiti da su svi vrtići koji djeluju pod zajedničkim nazivom Dječji vrtić Vinkovci (Budućnost, Stribor, V. Nazor, Pčelica, Lenije i Naša radost) dugogodišnji aktivni suradnici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, što znači da su novi sadržaji već u pripremi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s