Nova “Mala knjižnica” u koprivničkom Dječjem vrtiću “Tratinčica”

U utorak, 6. ožujka, knjižničarke Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ otvorile su Malu knjižnicu u jasličkoj skupini Zmajići, Dječjeg vrtića Tratinčica. Projekt Mala knjižnica pokrenut je 2013. godine u okviru provođenja prve nacionalne kampanje za poticanje rane pismenosti Čitaj mi!. Cilj je poticati čitanje djeci od najranije dobi, a ciljna skupina su upravo djeca od rođenja do polaska u školu, njihovi roditelji i drugi članovi obitelji. Ovo je sedma Mala knjižnica otvorena u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ i ustanova koje pomažu djeci.

Slikovnice koje je Knjižnica proslijedila vrtićarcima upravo su one koje su poklonili naši korisnici u sklopu trajanja akcije Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj. Oduševljenje prilikom susreta s dvadesetak novopridošlih slikovnica nije nedostajalo. Iako su maleni i radoznali, nisu pokazali nedostatak pažnje, već veliku spremnost na slušanje novih priča za što su zasigurno zaslužne njihove odgajateljice.

Tijekom susreta sa Zmajićima, knjižničarke su čitale slikovnice koje će se naći i moći ponovno čitati u njihovoj Maloj knjižnici. Isto tako, moći će ih posuđivati i ostalim prijateljima u vrtiću te tako njegovati kulturu čitanja i posuđivanja knjiga. Ovim akcijama želimo potaknuti roditelje da sa svojom djecom već od najranije dobi posjećuju knjižnicu i uživaju u zajedničkom čitanju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s