Zaklada ZAMAH darovala PŠ Gornje Plavnice

Završila srcem velika akcija Zaklade Zamah pod nazivom “S knjigom nismo sami” u kojoj su se prikupljale donacije u obliku knjiga za područne škole, a među njima je i područna škola Gornje Plavnice. Knjige su se prikupljale od 9. do 27. listopada 2017.
Ovom akcijom se željelo ukazati na činjenicu kako je na kraju školske godine 2015./2016. na području Hrvatske djelovalo 839 osnovnih škola, koje su u svom sastavu imale 1246 područnih škola. Od tog broja jedan dio područnih škola se već ugasio, a zbog loše demografske strukture i egzistencijalnog egzodusa sličan scenarij prijeti i ostalim područnim školama.
Kako bi u područne škole vratili kulturu i svijest o važnosti tih malih škola kao kulturnih središta naselja, za knjižnice područnih škola koje u svom fondu imaju manje od 100 knjiga, mali i veliki donatori su donirali knjige. Ljudi velika srca donirali su za našu područnu školu ukupno 160 knjiga različite tematike (lektirne naslove za osnovnu školu, priručnike, rječnike, leksikone primijenjene dječjem uzrastu, knjige iz područja dječje znanosti, i sl.) koju je u ime naše škole preuzela učiteljica Jadranka Blažević, zajedno sa svojim učenicima drugog i četvrtog razreda PŠ Gornje Plavnice. Knjige im je predao upravitelj Zaklade Drago Vručinić i stručni suradnik Roko Nakić, koji su naglasili “kako i najmanja donacija ima dalekosežan utjecaj na boljitak lokalne zajednice.”
Na ovaj način Zaklada Zamah je pomogla našoj područnoj školi Gornje Plavnice, kao i područnoj školi iz općine Sokolovac, područnoj školi Velika Mučna i područnoj školi Mala Mučna. To su škole s područja na kojem Zaklada Zamah kontinuirano radi, a glavni kriterij je bio da su školske knjižnice u potrebi, odnosno da je školski knjižni fond manji od 100 primjeraka. Hvala Zakladi Zamah što je uključila našu školu u svoju akciju “S knjigom nismo sami”!

Zajedničkim snagama obnovili smo fondove knjižnica područnih osnovnih škola i na tome im veliko hvala!

Više o Zakladi Zamah http://www.zamah.hr/s-knjigom-nismo-sami/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s