Zadar čita 2017.

“Zašao neki momak u Šumu Striborovu, a nije znao
da je ono šuma začarana i da se u njoj svakojaka čuda zbivaju.”
Ivana Brlić-Mažuranić: Šuma Striborova
 
U cilju poticanja i razvijanja potrebe, navike i kulture čitanja kod svih skupina korisnika i naših sugrađana, Gradska knjižnica Zadar nastavlja s manifestacijom ,,Zadar čita”. 
Za temu je izabrana ,,Šuma Striborova”, prva u nizu bajki u ,,Pričama iz davnine” Ivane Brlić-Mažuranić, čiju smo stotu obljetnicu od prvog izdanja obilježili prošle godine (Matica hrvatska, 1916.). Dodatni motiv za temu je književna i kulturološka ostavština Ivane Brlić-Mažuranić i prigoda za prisjećanje na jednu od najvećih hrvatskih književnica, hrvatskog Andersena.
Tijekom proteklih osam godina, u manifestaciju ,,Zadar čita” uključili su se brojni vrtići, škole, knjižnice, udruge i pojedinci, što je potvrda vrijednosti i važnosti ovog programa.
Vjerujemo da ćete nam se pridružiti i ove godine i sudjelovati u manifestaciji koja se održava od 24. do 28. travnja 2017. godine.
U Gradskoj knjižnici Zadar program koordiniraju Matea Bakmaz (matea.bakmaz@gkzd.hr) i Žozefina Žentil Barić (zozefina@gkzd.hr) i možete im se obratiti za pomoć u pripremi i organizaciji u vašim sredinama.
Prijedloge programa koje planirate provesti možete dostaviti na obrascu u prilogu do 31. ožujka 2017. godine na adresu elektroničke pošte: zadarcita@gkzd.hr.
Više informacija na: http://www.gkzd.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s