Srednjoškolci u Sisku obilježili Svjetski dan pjesništva

„Pjesnici su čuđenje u svijetu“, napisao je jednom hrvatski pjesnik Antun Branko Šimić, ali nisu se začudili prolaznici na Šetnici Slave Striegla, dana, 21. ožujka 2017.g dok su ih zaustavljali srednjoškolci tri sisačke strukovne škole držeći u ruci papiriće  i moleći ih da napišu riječi koje su im prva asocijacija na pojmove: pjesništvo, voda i šume. Povod svemu je bilo prigodno obilježavanje 21. ožujka Svjetskog dana pjesništva i Svjetskog dana voda i 22. ožujka. Međunarodnog dana zaštite šuma.

Sudionici projekta poticanja čitanja iz užitka naglas, Tulum s(l)ova Industrijsko-obrtničke i Strukovne škole Sisak (koji sudjeluju u natjecateljskom dijelu) okupili su se u školskoj knjižnici Ekonomske škole Sisak koja je bila domaćin druženja i susreta. Susret je „otvorio“ sisački pjesnik i voditelj Stihovnice Siska, Siniša Matasović. Čitati se nastavilo na obali Kupe. Taj dan „tulumaši“ ne samo da su čitali već i pisali stihove u kafiću koji se prigodno uključio u obilježavanje Svjetskog dana pjesništva zanimljivom akcijom – Platite kavu stihom! Putem Julius Meinl razglednice stihovi će stići do neke druge osobe.

Ovu hvalevrijednu akciju podržala je i Hrvatska pošta, koja je u suradnji s kompanijom Julius Meinl izdala komercijalnu marku.

Vijest preuzeta sa: www.sisak.info

Leave a comment