Objavljena slikovnica “Naše obitelji”

Udruga RODA – Roditelji u akciji u okviru projekta Kaleidoskop – unapređenje prava djece u različitim obiteljima za tolerantnije i raznovrsno društvo, kojeg provodi s partnerima ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja i suradnikom Zagreb Pride, objavila je slikovnicu „Naše obitelji”.

Protagonist slikovnice, znatiželjni leptirić Srećko, u smiraj dana obilazi gradske prozore i kroz ono što vidi, uči o svim vrstama obitelji. Tako Srećko susreće jednoroditeljske, posvojiteljske, obitelji životnih partner(ic)a i obitelji s roditeljima s invaliditetom i iako izrijekom ne zaključuje kakve je obitelji upoznao, prepoznaje zajedničku notu u svim obiteljima – ljubav koja povezuje njene članove i članice, te zaključuje da je „obitelj tamo gdje osjećam da pripadam”.

Autori slikovnice su Roda i Igubuka d.o.o. koju čini autorski dvojac Guljašević-Kuman, uvijek dobro dočekan i prihvaćen od publike kojoj se najčešće obraćaju – od djece, ali i od odraslih. Spomenuti dvojac radi jedinstvene slikovnice i crtane filmove u Hrvatskoj, takozvano butik izdavaštvo, gdje svakoj slikovnici pristupaju pojedinačno, prilagođavajući format slikovnice njezinom sadržaju.

 

 

Više informacija na: http://www.roda.hr/udruga/projekti/kaleidoskop/predstavljamo-slikovnicu-nase-obitelji.html

https://www.youtube.com/watch?v=LYdnNFoVJjU

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s