Čitati zvučno za nas je ključno!

Piše: Kristina Čunović

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova” pozivaju Vas na tribinu “Čitati zvučno za nas je ključno!” koja će se održati 27. ožujka 2017. godine u 10 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, u ulici Ljudevita Šestića 1 u Karlovcu.

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Čitateljski klub sa slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova” organiziraju tribinu u povodu 2. rođendana čitateljskog kluba.
Gosti tribine bit će poznati hrvatski glumac i spiker Dubravko Sidor, Jelena Lišaja, ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe i djelatnici Ivan Čorak (snimatelj zvučnih izdanja u Hrvatskoj knjižnici za slijepe) te Snježana Sabljak (interpretatorica tekstova).

Na tribini će ponajviše biti riječi o knjižničnoj građi za slijepe i slabovidne osobe i sve ostale koji imaju teškoće u čitanju kao i o samom radu Čitateljskog kluba “Bijela sova”.
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” osnovala je u veljači 2015. godine Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova” u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom i uz pomoć Hrvatskog saveza slijepih smatrajući da je knjižnica dobro mjesto za susrete slijepih i slabovidnih osoba obzirom na tehničku i stručnu pomoć koju nude educirani knjižničari te zvučne knjige koje posjeduje u svom knjižničnom fondu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s