Ljepota pisane riječi

Piše: Svjetlana Devčić

Poznato  je da je filatelija važan segment nacionalne kulture. Ona  promiče nacionalne vrijednosti,  od narodne baštine, kulture, umjetnosti, pa do turizma i športa. Mnogo puta je rečeno da su marke najljepše zrcalo kulture neke nacije,  koje prenose poruke u najudaljenije kutke svijeta.

Kako bismo pobliže upoznali učenike naše škole s filatelijom Hrvatska pošta nam je donirala poštanske marke i filatelističke proizvode koje smo izložili u predvorju naše škole. Učenici i njihovi roditelji sa zanimanjem su razgledali  ljepotu naših nacionalnih vrijednosti  prikazanu kroz poštanske marke, pisma, razglednice i dopisnice.

Pojavom naprednih tehnologija došlo je do manje komunikacije putem pisama, razglednica i dopisnica. Unatoč blagodatima koje donosi  tehnika, ljudi se ipak sve češće vraćaju pisanju pisama.

Kroz radionice smo željeli  ukazali učenicima na važnost i ljepotu pisane riječi . Izradili smo i svoj poštanski sandučić.

Pedagoginja Biljana Manin, učiteljica  Ana Belavić i knjižničarka  Svjetlana Devčić  su s učenicima drugih razreda, a u  suradnji s njihovim učiteljicama pisali i oslikavali svoje razglednice koje su  potom ubacili u poštanski sandučić s porukama školi za 100. dan u školskoj godini 2016./2017.

Radosni i ponosni na izradu svojih razglednica izložili smo ih u predvorju naše škole.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s