Noć knjige 2017.

1cgu3ws9e4i8mhxy13vktd7dt1k

Dragi prijatelji knjige,

s veseljem najavljujemo Noć knjige 2017. tijekom koje će se kroz predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i brojne druge sadržaje promicati knjiga, književno stvaralaštvo i kultura čitanja. Pozivamo vas da svojim aktivnim doprinosom pridonesete njezinom uspjehu. Noć knjige manifestacija je koja se održava šestu godinu zaredom, a u kojoj će, kao i do sada, sudjelovati brojne knjižare, antikvarijati, knjižnice, nakladnici, škole, vrtići, javne ustanove i udruge diljem Hrvatske.

Ovogodišnja Noć knjige održat će se u petak, 21. travnja 2017. godine.

“NOĆ KNJIGE GRLI VIKEND” – NOVO U NOĆI KNJIGE 2017.

U nastojanju da sudjelovanje u manifestaciji omogućimo što većem broju zainteresiranih sudionika, u Noći knjige 2017. omogućit ćemo prijavu programa koji bi se održavali u razdoblju od 21. do 24. travnja. Na taj način Noć knjige zbog školskih praznika neće zaobići najmlađu čitateljsku populaciju te će, nadamo se, dodatno potaknuti škole i vrtiće da se svojim programima uključe u proslavu knjige i čitanja. Ujedno ćemo obuhvatiti Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige, a Noći knjige omogućiti da “zagrli vikend”. Programe koji će biti prijavljeni za ponedjeljak, 24. travnja, imenovat ćemo zajedničkim nazivom “Za one koji žele čitati više”.

Produljeni vikend Noći knjige nudi mogućnost i za proširivanje programa, kreiranje čitateljskih maratona, osmišljavanje zona čitanja po gradovima, organizaciju knjiških pub kvizova (u suradnji sa zainteresiranim kafićima i klubovima), suradnju s planinarskim društvima uz Dan planeta Zemlje… Mogućnosti su brojne – vjerujemo u vašu maštu i kreativnost!

PRIJAVE U NOĆ KNJIGE 2017.

Planirani programi moći će se prijaviti tijekom ožujka 2017. putem prijavnice koja će biti dostupna na internetskoj stranici Noći knjige (http://nocknjige.hr), o čemu ćemo vas dodatno obavijestiti.

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s