Pisci na mreži: Tonko Maroević

image004

Pozivamo Vas 22. veljače 2017. na sudjelovanje u šezdesetdrugom virtualnom susretu iz programa “Pisci na mreži” od 17.00 do 18.30 sati kada će naš gost biti Tonko Maroević. 

Internetom i servisom Microsoft Office Live Meeting za sudjelovanje pratite poveznicu. Voditelji programa: Mirela Šikić-Barbaroša, i Miroslav Mićanović, AZOO

Gost 62. programa Pisci na mreži je Tonko Maroević, autor koji u gotovo „renesansnom“ smislu jest pjesnik od mnogih znanja i saznanja, esejist, povjesničar umjetnosti, likovni i književni kritičar, autor različitih kritičkih i antologijskih izbora Kako sve stiže i što njega stiže? – saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je da u razgovoru s Tonkom Maroevićem, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?
Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.
Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Tonkom Maroevićem, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.
Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Tonka Maroevića da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

Dodaci
http://www.mvinfo.hr/clanak/tonko-maroevic-skladiste-mjeste-sklada
http://www.gloria.hr/arhiva/tonko-maroevic-nikada-nisam-mogao-napisati-ljubavnu-pjesmu/5078843/
http://pozeska-kronika.hr/kultura/item/3726-tonko-maroevic-%E2%80%93-%E2%80%9Eredak-mulja,-redak-pjene%E2%80%9C.html

Autorski
http://elektronickeknjige.com/knjiga/mrkonjic-zvonimir/nasumce-na-sunce/tonko-maroevic-i-samopjesan-i-sedmopjev/
Tonko Maroević, Savršeni pejzaž, Kolo, 5-6-2011.

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.
„Pisci na mreži“ uvršteni su u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s