Mali Siščani obilježili 115. godišnjicu rođenja Dobriše Cesarića

piše: Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Sisak

Članovi Čitateljskog kluba „Ključ čitanja“ Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak novim sastankom i multimedijskom radionicom obilježili su 10. siječnja 115. dan rođenja pjesnika Dobriše Cesarića.

Svečanom ugođaju pridonijeli su zvuci Cesarićeve „Balade iz predgrađa“ koju je uglazbio H. Hegedušić i kojom je započelo druženje sisačkih malih knjigoljubaca. Upoznavši se s Cesarićevom biografijom, neka su se djeca i po prvi puta susrela sa stihovima tog velikog hrvatskog pjesnika. Listajući mnogobrojne zbirke koje sisačka knjižnica čuva na svojim policama djeca su imala priliku samostalno pročitati odabrane pjesme, a potom kroz multimedijsku radionicu poslušati i snimke recitacija u interpretaciji mnogih izvođača, a između ostaloga i samog autora. Uz zvučne zapise popraćene prigodnim stihovima, snimkama i fotografijama koji odražavaju pjesničke slike, doživljaj je bio potpun.

Naposlijetku je svaki sudionik odabrao pjesmu koja ga se najviše dojmila te ju ispisanu, u obliku svitka izrađenog u sklopu ove radionice, poklonio dragoj osobi ili tek slučajnom prolazniku i tako izmamio osmijeh na lica mnogih Siščana.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s