Okrugli stol “Nesigurne intervencije: LGBTIQ korisnici u narodnim knjižnicama”

Autorica: Petra Dolanjski

prozori

Crtež: Helena Janečić

 

Okrugli stol “Nesigurne intervencije: LGBTIQ korisnici u narodnim knjižnicama” održat će se u petak, 2. prosinca 2016. u 18 sati u net.kulturnom klubu MaMa, Preradovićeva 18.

Umjetničko-istraživački projekt  Nesigurne intervencije: LGBTIQ korisnici u narodnim knjižnicama problematizira položaj LGBTIQ zajednice u kontekstu narodnih knjižnica kao javnih kulturnih ustanova, u kontekstu informacijskih i komunikacijskih znanosti te u kontekstu društva općenito.

Sama tema LGBTIQ osoba i narodnih knjižnica neposredno uvodi u fokus društveno odgovorno, kritičko, progresivno i radikalno knjižničarstvo, propituje načine na koje knjižničari danas razumijevaju svoje poslanje, dekonstruira mit o njegovoj neutralnosti te otvara nove perspektive djelovanja prema dobrobiti društva u cjelini.

Organizator projekta je Galerija Prozori / KGZ Knjižnica S. S. Kranjčevića, a projekt je ostvaren u suradnji s Centrom za ženske studije Zagreb, udrugom Domino i Katedrom za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Autorica projekta: Petra Dolanjski

Sudjeluju: Ana Barbarić, Irena Bekić, Zvonimir Dobrović, Petra Dolanjski, Mario Hibert, Jasminka Pešut i Aleksandra Pikić

Umjetnička dokumentacija: Helena Janečić

Raspored izlaganja dostupan je na http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/okrugli-stol-nesigurne-intervencije-lgbtiq-korisnici-u-narodnim-knjiznicama/35619.

program-i-sazeci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s