4. međunarodna konferencija Nakladništvo – trendovi i konteksti

Goethe-Institut Hrvatska poziva Vas na četvrtu međunarodnu konferenciju Nakladništvo – trendovi i konteksti koja će se održati u Zagrebu, na adresi Ulica grada Vukovara 64, 1. i 2. prosinca 2016. godine.

Konferenciju organiziraju Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Centar za obrazovno nakladništvo i Goethe-Institut Hrvatska uz pokroviteljstvo i financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Prvi dan ovogodišnje konferencije posvećen je poslovnim modelima i metodama praćenja nakladničkog i knjižarskog poslovanja, a drugi dan razmjeni informacija i ideja, ali i međusobnom upoznavanju istraživača iz područja nakladništva s europskih (Mainz, Pariz, Leiden, Ljubljana, Wroclaw, Boras) i hrvatskih sveučilišta, profesionalaca iz hrvatske nakladničke industrije i naposljetku studenata upisanih u programe nakladništva na osječkom i zadarskom sveučilištu.

Sudjelujte na nakladničkom okruglom stolu u petak 2. prosinca od 10.00 do 13.00 sati, na kojemu će biti predstavljeni europski projekti i inicijative s područja unaprjeđivanje čitanja i nakladničkog poslovanja, istraživanja tržišta u Hrvatskoj, znanstveni pristupi i postignuća i, naposljetku, nakladnički studijski programi. Na okruglom je stolu predviđena rasprava o važnijim problemima, poput neposrednih izazova koje nakladnike i knjižare očekuju u narednom desetljeću, poboljšanju suradnje akademske zajednice i nakladničke industrije i sl.

Više informacija: program-konferencije

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s