I ja želim čitati na Interliberu

Autorica: Željka Miščin

Nacionalna kampanja „I ja želim čitati!“ gostovala je na Interliberu (Znanstveni kvart/Školica) 9. studenog 2016. godine.

Predstavljen je program događanja koji otvorila je Željka Miščin (KGZ), voditeljica Kampanje. Željka Butorac, prof. logoped (OŠ Marin Držić) svojim predavanjem o disleksiji prikazala nam je kako izgleda svijet osoba koje imaju teškoće čitanja i disleksije.

Kako pomoći osobama koje ne mogu čitati standardni crni tisak jedno je od pitanja na koje trebaju odgovoriti knjižničari, logopedi i izdavači. Dunja Marija Gabrijel (NSK), savjetnica za narodne knjižnice, približila nam je slikom i opisom kako takva građa izgleda, smještaj knjiga na polici i oznaka na knjigama koje su građa lagana za čitanja. Mirko Hrkač urednik Zaklade Čujem, Vjerujem, Vidim (partner Kampanje) prikazao je izdanje „Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića“ Ivane Brlić Mažuranić priređene kao građe lagane za čitanje te kao izdavač predstavio program izdanja Zaklade. Praktična radionica čitanja (s) psima Centra Urban pet za pomoć osobama s teškoćama čitanja, uveselila je djecu koja su čitala zahvalnim i strpljivim psima iz Centra . Voditelji su bili Sandra Ilievski i Sergej Jonke. Naziv radionice bio je „priče uz psiće“.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranicama Kampanje, a o samom događanju na web stranicama NSK.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s