Pazi knjiga! Festival književnosti i multikulturalnosti

14853212_1154402691314928_6221288005854055062_o

U ponedjeljak 24. listopada u Zagrebu započeo je Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! Ovogodišnji festival , uz već tradicionalne književne programe (kao što je predstavljanje slikovnica pristiglih na natječaj Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu), bavit će se pitanjem multikulturalnosti. Festival će se događati tijekom listopada i studenog na različitim loakcijama u Zagrebu. 

U bogatom programu festivala  namijenjenom i maloj i velikoj publici održat će se niz književnih predstavljanja, susreta s piscima, prevoditeljima, putopiscima i ilustratorima te će biti svečano otvorene dvije samostalne izložbe. Izložba skulptura DRVCA ZA (IZ)LOŽITI multimedijalne umjetnice Nikoline Manojlović-Vračar i izložba grafika OTISCI likovnog umjetnika Davora Šunka.

Na ovogodišnjem festivalu PAZI, KNJIGA!  gostuju: Mingsheng Pi, Iva Valentić,  Ebtehaj Navaey, Zoran Pongrašić, Rosie Kugli, Ana Đokić, Davor Šunk, Damir Vujnovac, Nikolina Manojlović – Vračar, Ema Pongrašić, , Irena Zelena, Svetlana Patafta, Anke Ludewig, Snježana Božin, Sandra Wachech, , Alen Sitarić, Srebrenka Peregrin, Jasenka Butić  te studenti Akademije dramskih umjetnosti i Kazališna skupina Tramvaj zvani dramska.
Ilustraciju i dizajn ovogodišnjeg plakata PAZI, KNJIGA! potpisuje Davor Šunk.

Program festivala možete preuzeti ovdje.

Detaljnije o programu i gostima  na facebook stranici KNJIGA U CENTRU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s