Besplatna mala knjižnica

logo1%20-%20ex%20libris

Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris poziva Vas da prisustvujete predstavljanju projekta Knjiga na faksu: besplatna mala knjižnica. Predstavljanje će se održati u srijedu, 2. studenoga 2016. godine u 12 sati ispred zgrade Sveučilišta na Novom kampusu.

Besplatna mala knjižnica projekt nastao je prema svjetski poznatim projektima Little Free Library i BookCrossing. Ideja projekta je postavljanje drvenih kućica s knjigama na javno dostupnim mjestima s ciljem poticanja čitanja, razmjene knjiga i poticanja suradnje među institucijama. Besplatna mala knjižnica funkcionira prema pravilu „uzmi knjigu, pročitaj, vrati ili donesi svoju u zamjenu“. Namijenjena je prvenstveno studentima i profesorima te drugim zaposlenicima Sveučilišta u Zadru, ali i široj zainteresiranoj javnosti.

Projekt je pokrenuo Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris, a financirao ga je Studentski zbor Sveučilišta u Zadru. Projekt se realizirao u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. Učenici Strukovne škole u zanimanju stolar izradili su drvenu kućicu, a učenice ŠPUD-a u zanimanju slikarski dizajn oslikale su kućicu. Prikupljene knjige donirali su profesori Odjela za informacijske znanosti. Besplatna mala knjižnica bit će postavljena ispred zgrade Sveučilišta na Novom kampusu.

Više informacija.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s