Fotonatječaj: Selfie – Čitam sto na sat

Selfie se kao omiljen izričaj na društvenim mrežama kvalitetom kreće od banalnoga do vrhunskog umjetničkog izričaja. Kao umjetnički se izričaj vrhunskih fotografa ostvario i kroz izložbe fotografija.

Stoga vas pozivamo vas da sudjelujete na našem natječaju „Selfie – Čitam 100 na sat“. Potičemo vas da potaknete i probudite svoju kreativnost kroz fotografiju uz čitanje i što knjiga znači za vas te gdje je sve nosite sa sobom.

Nudimo vam i nekoliko kvalitetnih primjera kako biste promislili o kvaliteti svoje fotografije i što namjeravate ispričati svojom pričom. Vaš izričaj treba biti što kvalitetniji, jer će komisija biti izuzetno zahtjevna, a nekvalitetne fotografije neće ući u uži izbor za zajedničku izložbu. Kod fotografije je važna tehnička kvaliteta i umjetnički dojam. Maštovitost, kreativnost i originalnost bit će presudni za konačnu odluku. Na natječaj šaljite originalne fotografije u visokoj, punoj rezoluciji. Možete sudjelovati s maksimalno tri fotografije. Na svaku upišite ime i prezime, naslov fotografije te kontakt. Na fotografiji se moraju vidjeti osoba i knjiga (cjelina ili dio). Izabrane će fotografije biti izložene u prostoru Ogranku Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, u Mjesecu hrvatske knjige od 15. 10. do 15. 11. 2016. godine. Pobjednik natječaja dobiva selfie štap i besplatnu članarinu u knjižnici.
Pozivamo sve zainteresirane da svoje selfie pošalju do 10. listopada 2016. godine na e-poštu capragselfienatjecaj@gmail.com

Više informacija na www.nkc-sisak.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s