Stručni skup “E-knjiga u knjižnici: novi izazovi”

Središnjoj knjižnici 21. rujna 2016. bit će održan stručni skup posvećen e-knjizi u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Gradske knjižnice Umag. Za sudjelovanje možete se prijaviti do 14. rujna.

Skup je namijenjen informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i publikacija.

Na skupu će se predstaviti desetak pozvanih izlaganja domaćih i stranih stručnjaka sa svrhom edukacije i poticanje rasprave o položaju elektroničke knjige u Hrvatskoj te praksi knjižnica u osiguravanju elektroničkih izdanja i izvora.

Cilj skupa je aktualizirati postojeće prepreke u uvođenju e-knjiga u redovno poslovanje narodnih knjižnica, prikazati trenutni položaj e-knjige u Hrvatskoj, pitanje autorskih prava u području posudbe e-knjige, potaknuti razvoj platforme (i) za pristup e-knjigama u hrvatskim narodnim knjižnicama, prikazati dostupnost nekomercijalnih e-knjiga i nakladničkih projekata u području e-knjige, integracije e-knjige u redovito poslovanje narodnih knjižnica u Hrvatskoj. Namjera je skupa i predstavljanje prakse susjednih zemalja u kreiranju digitalnih platformi i posudbi e-knjiga u knjižnicama.

Članovi programskog i organizacijskog odbora su Frida Bišćan, Antonela Božac Ristić, Nadia Bužleta, Nela Načinović i Neven Ušumović. Održavanje skupa financijski su podržali Ministarstvo kulture RH i Grad Pula.

Program skupa.

Tekst preuzet s www.gkc-pula.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s