36 Mountains

13100914_564904457010052_7316769351512340148_n

Drugi međunarodni festival ilustracija 36 Mountains održava se od 2. do 4. rujna, u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje će široj javnosti predstaviti maštovite i inspirativne autorske radove nekih od najutjecajnijih ilustratora današnjice. Festival se otvara u petak, 2. rujna, u 19 sati.

Festival 36 Mountains nastao je na inicijativu umjetnice Jelene Bando, a svojom formom predstavlja suvremenu ilustraciju na kreativan, originalan i zabavan način te pridonosi unaprjeđenju lokalne umjetničke scene s naglaskom na socijalizaciju i interakciju.

Festival 36 Mountains, posvećen ilustraciji i crtežu, na jednom mjestu okuplja najbolje domaće, regionalne i europske ilustratore te predstavlja nova imena rastuće ilustratorske scene. Službeno otvorenje je u petak 2. rujna kada će biti otvorena glavna izložba u galeriji Bačva gdje će posjetitelje dočekati drugačiji koncept te posebno iznenađenje. Sve zainteresirane idućeg dana u popodnevnim satima očekuju predavanja naših ilustratora, dok će večernju atmosferu upotpuniti bogat glazbeni program“, izjavila je organizatorica festivala Jelena Bando.

Izložba jedinstvenog karaktera, također, sastoji se i od okruglih stolova te prikazivanja animiranih filmova, a već najavljeni faktor iznenađenja od strane organizatorice podrazumijeva potpuno inovativan koncept koji će premijeru ostvariti upravo na festivalu 36 Mountains.

Osnovna tema festivala je blok japanskog stila, a inspiracija dolazi od serije radova krajobraza japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija pod nazivom 36 Views of Mount Fuji po kojem je festival i dobio ime. Blok su za ovu priliku posebno izradili Cerovski print boutique, a sastoji se od 36 stranica koje umjetnici ispunjavaju u svom jedinstvenom stilu. U sklopu festivala organiziran je i natječaj Ilustriraj svoju Jägermeister priču u kojem je zadatak bio ilustrirati priču koristeći jelena kao njenog glavnog aktera. Prvu nagradu osvojila je Klarxy, drugu Dominik Vuković, a treću Mladen Udovičić te će njihove pobjedničke ilustracije biti predstavljene u subotu, 3. rujna.

Pored 36 odabranih umjetnika koji će dobiti priliku predstaviti svoje ilustratorske radove, na glavnoj izložbi sudjeluje i deset pozvanih, etabliranih umjetnika. Među velikim imenima koja će se pojaviti na listi izlagača su tako i najpoznatija hrvatska street art umjetnica OKO te poznati grafiti umjetnik Lunar, a u ulozi predavača naći će se i jedan od najboljih domaćih ilustratora Vedran Klemens.

Raspored.

Izvor: http://www.culturenet.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s