Motivacija i strategije za poticanje čitanja

Svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, Hrvatsko čitateljsko društvo organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ima) i dobrobitima čitanja. Ovogodišnji stručni skup održat će se pod nazivom “Motivacija i strategije za poticanje čitanja”.

B2 plakat_medunarodni dan pismenosti_mailom_strucni skup.jpg

Mjesto održavanja: Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb
Datum i vrijeme održavanja: 8. rujna 2016, 10 – 15 h
Vrsta izlaganja: pozvana izlaganja

Stručnim skupom želimo naglasiti što utječe na motivaciju za čitanjem i njen intenzitet, na koje načine knjižničari, profesori, djelatnici udruga i ustanova te izdavači motiviraju, potiču sklonosti prema čitanju kod građana svih dobi, razvijaju pozitivne stavove i mišljenja o čitanju, naglašavaju vrijednosti čitanja, nagrađuju trud i proširenje interesa čitatelja te potiču intrinzičnu motivaciju spram čitanja. Svaki od čimbenika u procesu poticanja čitanja – od škola, knjižnica, nakladnika, udruga, sveučilišta i dr. – na svoj način motivira na čitanje i potiče kulturu čitanja. Na skupu
će kroz pozvana izlaganja biti predstavljeni i primjeri dobre i djelotovorne prakse u području motivacije i poticanja kulture čitanja. Jednako kao što čitanje doprinosi razvijanju društva, tako i društvo treba omogućiti usvajanje i razvijanje čitateljskih navika i posljedično oblikovanje kompetentnih čitatelja.

Ujedno se obraćamo s molbom za plaćanje članarine u Hrvatskom čitateljskom društvu za 2016. godinu čime nam omogućujete da uspješno i na profesionalnoj razini organiziramo još jedan stručni skup koji promiče čitanje i pismenost http://hcd.hr/clanstvo/.

Organizacijski odbor stručnog skupa
Mrežno mjesto: www.hcd.hrwww.hcd.hr
E-bilten HČD-a: https://hcdbilten.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s