ČA – čitalnica

LOGOPrvo natjecanje učenika u čitanju čakavske besede

Veliki jubilej 150 godina od osnutka kastavske Čitalnice, prve hrvatske čitaonice u Istri, tri kastavske učiteljice Dragica Stanić, Dubravka Uroda i Karmen Šimetić odlučile su obilježiti autorskim projektom ČA-čitalnica, s ciljem popularizacije čakavštine.

Želeći nastaviti tradiciju kastavskog začetništva, prvi put pokreću  natjecanje u interpretativnom čitanju čakavske besedi s nadom da će se, osim uspješnog provođenja ovog jedinstvenog natjecanja, potaknuti i druge na očuvanje njihovih izvornih govora na narječjima i dijalektima diljem Hrvatske. Poziv za uključivanje u projekt otvoren je svim zainteresiranima.

Popunjenu prijavnicu, dostupnu na internetskoj stranici Grada Kastva www.kastav.hr, uz presliku teksta koji se čita, potrebno je poslati do 9. rujna na e-mail ca.citalnica.kastav@gmail.com ili poštom na adresu: Grad Kastav, Zakona kastafskega 3,  51215 Kastav, s naznakom PRIJAVNICA ZA ČA-čitalnicu. Prijavnicu je moguće ispuniti i osobno dolaskom u Turistički ured grada Kastva. Samo natjecanje bit će održano 24. rujna u Vijećnici Grada Kastva, a u slučaju velikog broja prijavljenih natjecatelja planirano je i prednatjecanje dan ranije. Pročitajte više.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s