Preko granice: BiH – poziv za mlade književne kritičare

13501932_1601572656800056_6663052487424563518_nPovodom Prvog internacionalnog festivala književnosti Bookstan koji će se održati od 25. do 28. srpnja 2016. godine u Sarajevu, izdavačka kuća Buybook u suradnji sa nastavnicima i suradnicima Filozofskog fakulteta u Sarajevu te Akademijom likovnih umjetnosti priređuje edukativno-kritički program iz područja pisanja književno-umjetničke kritike koji će trajati od 22. do 28.07.2016. godine.

Poziv je namijenjen studentima i književno-umjetničkim kritičarima koji žive ili studiraju u Bosni i Hercegovini. Na poziv se mogu prijaviti mladi u dobi od 18 do 30 godina koji aktivno govore engleski jezik.

 Zadaci za odabrane kadidate bit će podijeljeni u tri segmenta:
Prva faza je pisanje teksta u formi književno-kritičke minijature koji će trebati realizirati i dostaviti do 17. srpnja, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.
Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču novinarskog praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama, web stranici festivala i izdanjima medijskih kuća.
Treća faza je pohađanje predavanja i radionica sa uglednim predavačima u vrijeme trajanja programa.

 Stručni žiri će odabrati 20 polaznika programa koji će realizirati zadatke za koje će biti dodijeljena priznanja i nagrade. Za vrijeme festivala, Buybook će polaznicima koji ne dolaze iz Sarajeva omogućiti smještaj u hostelu, hranu te će refundirati troškove autobuske karte.

 Svi odabrani sudionici su obavezni prisustvovati cijelom programu u trajanju od 22. do 28.07.2016. godine.

 Prijave se šalju na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 07.07.2016.

 E-mail – prijava za sudjelovanje treba sadržavati biografiju i dva rada iz područja književno-umjetničke kritike (esej, stručni ili znanstveni rad).

 Nepotpune prijave se neće razmatrati. P rimljenim kandidatima će službene potvrde sudjelovanja će biti poslane najkasnije do 11. 07. 2016. zajedno s detaljanim programom rada i svim potrebnim informacijama.

 Sretno svima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s