Poziv na Šesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata

Otvorene su prijave za Šesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata koji će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 21. i 22. travnja 2016. godine.

Izlaganja se prijavljuju slanjem sažetka (do 300 riječi) i biografije autora (do 150 riječi) s podacima o imenu autora, nazivu ustanove i e-pošti. Sažeci se šalju na adresu dfest@nsk.hr. Potrebno je naznačiti vrstu prijave: izlaganje ili izlaganje na posteru.

Rok za prijavu izlaganja je do 20. ožujka 2016, a autori će o prihvaćanju izlaganja biti obaviješteni do 25. ožujka 2016.

Šesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata i ove će godine okupiti stručnjake iz područja izgradnje i upravljanja digitalnim zbirkama, digitalizacije, izgradnje sustava digitalne knjižnice te korištenja i promicanja digitalne kulturne i znanstvene baštine. Tema u fokusu ovogodišnjega D-festa bit će okupljanje podataka i digitalne građe koja će se razmatrati u sklopu uvodnih predavanja, ali i u ostalim izlaganjima dvodnevnog skupa. Sudionici Festivala imat će priliku poslušati i izlaganja o fondovima i natječajima Europske unije za dodjelu sredstava za digitalizaciju građe. Nastavit će se s dobrom praksom prethodnih godina te u program Festivala uvrstiti i posterska izlaganja te odabrana studentska izlaganja.

Teme:

·         Okupljanje digitalne građe

·         Interoperabilnost metapodataka

·         Fondovi i natječaji Europske unije

·         Kreativne industrije i korištenje digitalne kulturne baštine

·         Digitalizacija specifičnih vrsta građe

·         Predstavljanje provedenog projekta digitalizacije

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s