Jasna Žmak u Kulturnom liftu u Knjižnici Jelkovec

Gošća novog izdanja Kulturnog lifta je spisateljica Jasna Žmak, povodom objave romana Moja ti. Javni razgovor s autoricom održat će se u Knjižnici Jelkovec, u Novom Jelkovcu, u utorak, 16. veljače, s početkom u 18 30 sati.

Projekt Kulturni Lift pokrenut je u u liftu knjižnice u Novom Jelkovcu, najnovijem zagrebačkom kvartu, u prosincu 2015. godine, a nova izdanja smjenjuju se u 2016. godini u dvotjednom ritmu. Specifičnost jelkovečkog izdanja je književna dimenzija pa je naglasak programa na suvremenim piscima i spisateljicama iz Hrvatske. Sva nova izdanja mogu se pratiti na zasebnom blogu.

Kulturni Lift inicirali su Jelena Pašić i Matija Kralj u (zagrebačkoj) zgradi u kojoj žive, a nastao je na temelju shvaćanja odgovornosti individualnog doprinosa zajednici. Njegova je namjera ‘uključivanje umjetničkog sadržaja i sadržaja o umjetnosti u kontekst svakodnevnog života, ali i sagledavanje umjetničkog djelovanja kao sastavnog dijela svakodnevice. Svaka dva tjedna objavljuje se novo izdanje Kulturnog Lifta čije sadržaje stvaraju brojni suradnici/ce iz područja umjetnosti i kulture.’

Izdanje Kulturnog lifta u Novom Jelkovcu pokrenuto je 2015. godine na inicijativu Saše Šimprage, voditelja projekta Ars Publicae i Ive Klak Mršić, koordinatorice Knjižnice Jelkovec. Program se izvodi u sklopu aktivnosti Umjetničkog savjeta Knjižnice Jelkovec.

(Preuzeto s Cultureneta.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s