Sisačka knjižnica darivala novorođene bebe

Ekipa sisačke gradske knjižnice zadnjih je dana stare godine posjetila sisačko rodilište s darovima za rodilje i novorođene bebe: edukativno-infmativnim paketima koji sadrže slikovnicu za najmlađe, letak koji informira roditelje na koji način mogu besplatno učlaniti svoju bebu u gradovima i općinama Sisačko-moslavačke županije te letak „Čitaj mi!“ koji govori o vrijednosti čitanja od najranije dobi.

U kratkom posjetu rodiljama knjižničarke su podijelile pakete i pozvale majke da s djecom uživaju u čitanju od najranije dobi te da tijekom prve godine života djeteta posjete svoju najbližu narodnu knjižnicu. http://goo.gl/th24gF

Ovogodišnje darivanje beba u sisačkom rodilištu nastavak je dobre tradicije. Ne treba zaboraviti da je povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, Hrvatsko čitateljsko društvo 2010. g. dijelilo pakete informativno-edukativnog sadržaja roditeljima novorođenih beba u pet rodilišta u hrvatskim gradovima, a među njima je bilo i sisačko rodilište. Koordinatorica projekta za Sisak, Nataša Bujas i predsjednica sisačkog ogranka Hrvatskog čitateljskog društva, Ljiljana Šorgić posjetile su 7. rujna 2010. godine rodilište Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić te donijele 65 paketa koji su pripremljeni u suradnji s udrugom RODA (Roditelji u akciji), lokalnim gradskim knjižnicama te Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s