Novi broj “Novoga uveza”

Novi broj Novoga uveza, glasila Zagrebačkog knjižničarskog društva, dostupan je na: http://zkd.hr/files/2015/12/Novi_uvez_24.pdf

Osvrt na stručni skup HČD-a Rana pismenost i poteškoće u čitanju potražite na str. 10.

U nastavku pročitajte više o Zagrebačkom knjižničarskom društvu i Novome uvezu. Uredništvo poziva sve članove na suradnju. Kontakt: http://zkd.hr/kontakti/.

piše mr. sc. Irena Pilaš, urednica Novoga uveza

Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD), najveće je regionalno knjižničarsko društvo u Hrvatskoj, članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva su knjižničari iz različitih vrsta knjižnica koje djeluju samostalno ili u okviru različitih institucija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Osnovni cilj Društva je okupljanje knjižničnih djelatnika na različitim aktivnostima vezanim uz razvoj i zaštitu knjižničarske struke. Tijekom svojeg 40-godišnjeg neprekinutog djelovanja Zagrebačko knjižničarsko društvo aktivno radi na stalnom stručnom usavršavanju knjižničnih djelatnika organiziranjem stručnih predavanja, stručnih putovanja i te gostovanja inozemnih stručnjaka.

Godine 2003. pokrenuto je glasilo Novi uvez u elektroničkom obliku. Možemo biti zadovoljni kontinuiranim izlaženjem,  marnim radom urednika i uredničkih odbora glasila te sve brojnijim i sadržajnijim prilozima. Glasilo izlazi dvaput godišnje i do sada su izašla ukupno 24. broja. Prema potrebi izlaze i posebni brojevi – kao što je bio poseban broj povodom obljetnice 40. godina djelovanja Zagrebačkog knjižničarskog društva. Glavni i odgovorni urednici glasila su predsjednici ZKD-a prema mandatu trajanja, članovi uredništva mijenjaju se iako su neki članovi dugogodišnji urednici i tehnički urednici, kao što je naš poštovani kolega Tomislav Silić – tehnički urednik glasila od prvog broja.

Glasilo Novi uvez otvoreno je za suradnju svim članovima te još jednom pozivam sve na suradnju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s