Poeziju u knjižnice!

U petak 23. listopada 2015. od 18 do 20 sati ispred Gradske knjižnice u Zagrebu održat će se jednodnevna književna akcija pod nazivom Poeziju u knjižnice! Okupljeni će pjesnici i glumci na postavljenu policu ispred knjižnice slagati knjige poezije ili makete s naslovima poetskih zbirki nakon čega će osvijetljeni baterijskim svjetiljkama čitati poeziju i izvoditi performanse.

Ova je akcija potaknuta nedavnim izmještanjem police/ odjeljka s poezijom u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici iz korisničkoga prostora u spremište, čime je poezija fizički getoizirana i simbolički proglašena ništavnom i nepotrebnom. Bit će to ujedno i dio jednodnevne akcije Upali lampicu i čitaj! tijekom koje će se 23. listopada u knjižnicama i drugim prostorima u cijeloj Hrvatskoj održavati akcije popularizacije knjige i čitanja kao i tijekom cijeloga Mjeseca hrvatske knjige koji se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.

Ujedno se želi potaknuti sve one odgovorne za kulturnu politiku grada Zagreba da se što prije pronađe prikladna lokacija te krene u izgradnju nove Gradske knjižnice kao kapitalnog kulturnog središta budućeg Zagreba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s