Hajduk živi vječno. Dinamo Zagreb. Slavonci svih zemlja, ujedinite se. Svaka strofa – katastrofa. Čuk čuk čuk (razgovor sa Zoranom Malkočem na Modernim vremenima)

Mislim da sam ja definitivno pisac rečenice, što znači da znam napisati uzbudljivu rečenicu, koja ima svoj unutarnji život, koja nije dosadna. To znači da je dovoljno čvrsta da preko nje možeš prijeći normalnim hodom,  no čim je jače nagaziš – nema te, bajo, već propadaš kroz Alisinu rupu. Tako si bar tepam nakon treće čaše rakije, a sve ostalo proizlazi iz toga.

Kratku propast kroz Alisinu rupu doživjet ćete zavirivanjem u intervju s piscem Zoranom Malkočem koji je za Moderna vremena priredila Vanja Kulaš. Toplo preporučamo: http://goo.gl/wYAuYe.

Citat o nadahnuću, strasti i smislu djelovanja u nastavku…

Narod nam je u kurcu, elite pogotovo. Ne čitaju, nemaju ideja, nemaju strasti, nemaju imaginacije, nemaju nadahnuća. Nemaju čak ni želja, tek nagon. Za mercedesom. Ili tako nečim. A ja kažem: ne možeš biti u kurcu zato što loše živiš, zato što nemaš novca. Novac se ili zarađuje ili krade ili prosi. Ali nadahnuće, strast, smisao djelovanja, te se stvari ne mogu zadobiti ni na koji od ova tri načina. One se dobivaju. I zato poručujem onim mrziteljima literature, braći onoga momka koji je vojničkim remenom nasrnuo na Vladu Gotovca: začudili bi se što se sve džabe nudi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s