Motor mijene kreće u novu sezonu, pridružite se!

Novi ciklus književno-političkih radionica Motor mijene otvara se 24. rujna komadom Bertolta Brechta „Čovjek je čovjek“ (1926). Budući da je čovjek i ono što čita (der Mensch ist, was er liest), a ne samo ono što jede (der MenschMotor mijene plakat za 2015-6 ist, was er isst), pridruži se Motoru mijene!

Program organizira udruga Blaberon u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien. Radionice se održavaju na hrvatskom jeziku, pokoji ‘šus’ njemačkog je dopušten.

Voditeljica: Ivana Perica

Daljnje informacije (termini, popis naslova) dostupne su na https://www.facebook.com/Motormijene. Kopije Brechtova komada „Čovjek je čovjek“ možete podići u knjižnici Goethe-Instituta ili downloadati preko https://www.facebook.com/events/520666031425649/.

Ne čitamo tekstove kao nositelje estetskih vrijednosti, kao artefakte koji lebde u zrakopraznom prostoru. Ne čitamo neutralne tekstove niti tekstove koji zadovoljavaju isključivo privatne ukuse. Čitamo političku književnost, koja se ne libi priznati da jest politička. Tekstove koji idu uz dlaku. Tekstove koji su igrali ulogu u obrazovanju i samoobrazovanju učenika, studenata, radnika, masa…

Prošlu sezonu Motora mijene u e-Biltenu najavljivali smo već u svibnju: https://goo.gl/HaaspK.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s