UH, TA LEKTIRA: čitajmo da (p)ostanemo suvremeni

Svaka pročitana knjiga u nama ostavi traga, malu hrpicu građevinskog materijala koji se u nama taloži stvarajući svojevrsni iskustveni filtar kroz koji prilaze sve nove informacije koje svakodnevno primamo. Ili to možeš zamisliti i kao neku prizmu koja, što više čitamo, postaje sve složenija, pa se svaki novi podatak koji saznajemo kroz nju lomi poput zrake svjetlosti čineći nas sve sposobnijima nijansirati sve iz svijeta oko nas i olakšava nam razlučiti dobro od zla, prave vrijednosti od privida, ljudske predrasude i glupost od mudrosti i otvorenosti prema nastajanju jednog boljeg svijeta.

(iz teksta Nade Mihelčić, Malo Nade za tinejdžere: Umijeće čitanja (ili zašto nas gnjave sa školskom lektirom), ostatak teksta pronađite u Magazinu Gradske knjižnice Rijeka, http://goo.gl/PtSKun)

Osim ovoga teksta preporučamo i zanimljiv intervju s Majom Zrnčić iz Ministarstva kulture iz siječnja ove godine. http://goo.gl/OB7AkP

Podsjećamo i na stručni skup s temom UH, TA LEKTIRA: čitajmo da (p)ostanemo suvremeni koji će se održati 5. listopada u gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Karlovcu. Više na: http://www.hkdrustvo.hr/hr/skupovi/skup/286/.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s