HČD korisnik podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

logo_u_boji_manji_hrHrvatsko čitateljsko društvo ostvarilo je suradnju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u području prijenosa znanja i iskustava iz RH na međunarodnoj razini – Znanje bez granica (A).

Cilj je Poziva za iskaz interesa za inicijalnu suradnju u području prijenosa znanja i iskustva iz RH na međunarodnoj razini podrška sudjelovanju predstavnika i predstavnica udruga u Republici Hrvatskoj na međunarodnim skupovima, čime se potiče stjecanje i razmjena znanja, vještina i iskustava potrebnih za aktivno i poduzetno djelovanje u zajednici i društvu, te suradnja i umrežavanje organizacija civilnoga društva na europskoj i međunarodnoj razini (http://goo.gl/lAqZs1).

Hrvatskom čitateljskom društvu odobreno je sufinanciranje sudjelovanja predsjednice udruge Kristine Čunović na 19. europskoj konferenciji o pismenosti u Klagenfurtu u Austriji (13. – 17. srpnja 2015) s obzirom da skup organizira krovna europska udruga u području osnovne djelatnosti HČD-a te će sudjelovanje predsjednici HČD-a donijeti nova iskustva, znanja i vještine koje će moći primijeniti u budućem razvoju udruge. Također, predsjednica HČD-a na skupu će izlagati na temu “‘Read to me!’ – Croatian campaign promoting early reading aloud“ o nacionalnoj kampanji “Čitaj mi!“ kao hrvatskom primjeru dobre prakse.

Više o Nacionalnoj zakladi i programu Znanje bez granica na: http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/104/subcategory/157.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s