Fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!”

Plakat Smiješak...čitajte 2015Uključite se u 10. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!” kojeg organizira Hrvatsko čitateljsko društvo i čiji je cilj istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti. Natječaj traje od 1. srpnja do 1. rujna 2015. godine. Pobjednici će biti proglašeni 8. rujna 2015. na stručnom skupu povodom Međunarodnog dana pismenosti koji je ove godine tematski posvećen ranoj pismenosti i poteškoćama u čitanju (https://goo.gl/RlXZ5P).

Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail hcd@hcd.hr.

Natjecati se mogu fotografi amateri bez obzira na dob. U natječaju se može sudjelovati s najviše tri rada koji trebaju prikazivati osobu koja čita. Kriteriji za natječaj obuhvatit će maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora. Ocjenjivačku komisiju imenovat će organizator natječaja, Hrvatsko čitateljsko društvo koji će od ukupnog broja prijavljenih radova na natječaj odabrati 3 pobjedničke fotografije.

Fotografski natječaj podržava Hrvatska zajednica tehničke kulture – Hrvatski fotosavez.

Za ljubitelje fotografije i čitanja održat će se 4. srpnja 2015. od 10 sati foto-radionica “Smiješak…čitajte!” u prostoru Fotokluba Bjelovar na poticaj HČD-a i Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar.

Pravila natječaja www.hcd.hr.

Veselimo se vašim radovima!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s