Otvorena Austrijska knjižnica Zagreb

U četvrtak 11. lipnja 2015. godine u sklopu Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorena je Austrijska knjižnica Zagreb. Njezin knjižni fond predstavlja posebnu zbirku u sklopu knjižnice Filozofskog fakulteta. Smještena je na petom katu knjižnice, uz germanističku zbirku. Kataložni zapisi pretraživi su u sklopu kataloga Knjižnice FF-a (https://koha.ffzg.hr/).

Inicijalni fond zbirke nastao je raspuštanjem knjižnice Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu te nabavom građe iz donacije GRAWE osiguranja, a širit će se temeljem svakogodišnje donacije austrijske vlade.

Austrijske knjižnice (Österreich-Bibliotheken) platforme su kulturne razmjene koje se od godine 1989. na inicijativu i na trošak Vlade Republike Austrije osnivaju pretežno u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe (AK Zagreb bit će 65. u svijetu te 4. u Hrvatskoj – uz Osijek, Zadar i Rijeku). Njihov je cilj „oblikovati inozemnu kulturnu politiku Republike Austrije na inovativan i fleksibilan način“ (http://www.oesterreich-bibliotheken.at).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s