Stručni skup HČD-a Rana pismenost i poteškoće u čitanju

Gotovo svaka peta odrasla osoba u Europi ima poteškoća u čitanju i pisanju što im otežava socijalizaciju u najširem smislu, odnosno ograničava sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu. Jedna od  pronalaženje posla i socijalizaciju i inkluziju te ograničava njihovo sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu.

Hrvatskom čitateljskom društvu to je bio razlog i poticaj osmišljavanju stručnog skupa Rana pismenost i poteškoće u čitanju koji će se održati 8. rujna 2015. godine povodom obilježavanja Međunarodnoga dana pismenosti 2015. godine u Kući Europe, Cesarčeva 6, Zagreb od 10:00 do 15:00 sati.

Skupom ujedno obilježavamo 20. obljetnicu HČD-a i 10. foto-natječaj “Smiješak… čitajte”. Stručnim skupom želimo istaknuti važnost čitanja naglas djeci već od rođenja kako bi se smanjile poteškoće u čitanju u kasnijoj dobi te ojačala kultura čitanja u hrvatskim obiteljima.

Istoimeni skup prijavili smo na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu za koji smo od Ministarstva kulture dobili pokroviteljstvo i potporu u iznosu od 10.000,00 kn.

Prijave za skup bit će otvorene u lipnju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s