Projekti HČD-a i ELINET

Hrvatsko čitateljsko društvo iniciralo je i pokrenulo mnoge projekte koji jačaju predčitateljske vještine djece i ranu pismenost (Čitajmo im od najranije dobi, Informativno- edukativni paketi za novorođenčad i njihove roditelje, kampanja Čitaj mi! i druge), a članovi podružnica aktivni su u osmišljavanju i provođenju aktivnosti za poticanje, afirmiranje i širenje radosti čitanja.

Zahvaljujući navedenom, kao jedina udruga iz Hrvatske, postali smo pridruženi partner ELINET-u, Europskoj mreži za promicanje pismenosti (The European Literacy Policy Network).

ELINET predstavlja prekretnicu u europskoj politici opismenjavanja. Ovaj dvogodišnji projekt financira Europska komisija u razdoblju od 1. veljače 2014. do 31. lipnja 2016. Ukupni fond je 4 milijuna eura, a projektom koordinira Sveučilište u Kölnu.

Kao pridruženi partner HČD djeluje u okviru Tima 7 i analizira europske primjere dobre prakse, osmišljava aktivnosti za podizanje svijesti o važnosti čitanja i pismenosti (videoisječci, letci, veleplakati) te aktivnosti povodom Međunarodnog dana pismenosti 2015. godine.

Opširnije o projektu http://www.eli-net.eu/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s