Biciklom za knjižnice 2012.

Nekonferencija Biciklom za knjižnice 2011. okupila je knjižničarske stručnjake i osobe koje su vezane uz struku (njih 80ak) iz cijelog svijeta. Oni su vozeći bicikl raspravljali o strateškim i aktualnim pitanjima iz područja knjižničarstva te su ukupno prešli oko 650 kilometara na relaciji od Kopenhagena do Berlina, u periodu od 28. svibnja do 7. lipnja 2011. godine.

 Ovim putem prenosimo poziv za sudjelovanje na ovogodišnjoj nekonferenciji koja će se održati od  28. srpnja do 7. kolovoza 2012. u baltičkim državama. Kreće se iz Vilniusa (Litva) preko Rige (Latvija) i Tarta do Tallinna (Estonija), koje se ističu po svojim aktivnim knjižničarskim zajednicama no slove i kao poznata biciklistička odredišta. Registracija traje tijekom proljeća 2012., a kotizacija iznosi 250€ i uključuje hranu, smještaj i transport prtljage tijekom nekonferencije kao i sudjelovanje u različitim radionicama, raspravama, susretima, izletima i posjetima knjižnicama. Sudionici  trebaju pokriti troškove prijevoza za sebe i svoj bicikl do Vilniusa te iz Tallinna. Službeni jezik nekonferencije je engleski, prijaviti se može bilo tko, no broj mjesta je ograničen na 100 sudionika.

Više o registraciji i samom događaju možete pročitati na http://www.cyclingforlibraries.org/, a sve novosti se svakodnevno objavljuju na Facebooku  i Twitteru. (Ivana Faletar)